11 tips van een trouwfotograaf!

Gefeliciteerd, jullie grote dag staat voor de deur! Als ervaren trouwfotograaf deel ik graag enkele waardevolle tips om ervoor te zorgen dat jullie bruiloft niet alleen prachtig wordt vastgelegd, maar ook vlekkeloos verloopt. Lees verder voor een mix van professioneel advies en enthousiaste suggesties.

  • Maak het jezelf gemakkelijk: Neem iemand mee tijdens de trouwshoot

Een extra paar handen is altijd handig, vooral tijdens de trouwshoot. Vraag een vriend(in) of familielid om te assisteren bij het maken van jullie foto’s en om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Iemand die jullie kent ziet toch net wat extra kleine dingen en zorgt voor een ontspannen situatie!

  • Kleine Gasten, Grote Vreugde: Zorg voor Afleiding

Als jullie een kindvriendelijke bruiloft plannen en kleine gasten verwachten, is het slim om voorbereid te zijn op hun energie en nieuwsgierigheid. Zorg voor een speciale hoek met kleurrijk snoep, leuk speelgoed en bellenblaas om de kleintjes bezig te houden. Dit niet alleen zorgt ervoor dat de kinderen zich vermaken, maar het geeft ook de ouders de kans om ongestoord van de festiviteiten te genieten. Een gelukkig en bezig kind betekent vaak ontspannen ouders en nog mooiere trouwfoto's met lachende gezichten van jong en oud.

  • Geen moment missen: Maak lijstjes voor daggasten en persoonlijke items

Voorkom dat je belangrijke momenten mist door vooraf lijstjes te maken. Stel een lijst op met de daggasten die jullie absoluut op de foto willen hebben en maak een checklist van persoonlijke items die je niet wilt vergeten. Zo kunnen jullie ontspannen genieten, wetende dat alles is vastgelegd.

  • Dans tot in de late uurtjes: Neem sneakers mee voor later op de dag

Na urenlang rondlopen in elegante schoenen, kan een paar comfortabele sneakers een welkome verademing zijn. Bereid je voor op een nacht vol dans en plezier door een paar comfortabele schoenen mee te nemen voor later op de dag.

  • Een charmante oplossing: Neem een klein vorkje mee voor jurken met knoopjes

Voor de bruiden met prachtige jurken met knoopjes is hier een charmante tip: neem een klein vorkje mee. Dit kleine hulpmiddel maakt het gemakkelijker om de knoopjes vast te maken, en het voorkomt dat nagels beschadigen in de strijd tegen strakke knoopjes.

  • Tijd is van de essentie: Plan om je officiële moment heen

Wanneer je begint met het plannen van de dag, houd dan rekening met het officiële moment, zoals de ceremonie. Plan andere activiteiten en momenten hieromheen, zodat jullie niet gehaast zijn en volop kunnen genieten van elk speciaal moment. Met deze tips wordt jullie trouwdag niet alleen prachtig vastgelegd, maar wordt het ook een dag om nooit te vergeten. Geniet van elk moment en maak er samen een onvergetelijke start van jullie leven als getrouwd stel van!

Plan ruim! Liever een kwartiertje ergens over dan tekort.
  • Stijlvol voorbereid op regen: Neem een doorschijnende paraplu mee

Als het weer dreigt om te slaan in regen, hoef je je geen zorgen te maken over de impact op jullie trouwfoto's. Een doorschijnende paraplu voegt niet alleen een vleugje elegantie toe, maar zorgt er ook voor dat jullie nog steeds schitteren op de foto's, zelfs in de regen.

  • Voorproefje van perfectie: Doe een oefenshoot op de fotolocatie

Bezoek de fotolocatie in de periode voor jullie grote dag en/of plan een oefenshoot. Dit geeft jullie de kans om vertrouwd te raken met de omgeving, eventuele logistieke uitdagingen op te lossen en de beste plekken te ontdekken voor adembenemende trouwfoto's.

  • Kleine benodigdheden maken een groot verschil: Neem handige items mee

Bereid een kleine noodkit voor met handige items zoals een schaar, veiligheidsspelden, een naald en draad, een pen en andere praktische benodigdheden. Deze kleine voorwerpen kunnen van onschatbare waarde zijn bij onvoorziene omstandigheden en zorgen ervoor dat jullie de dag zonder stress doorkomen.

  • Bereid je voor op alle weersomstandigheden: Regel een indoor locatie bij slecht weer

Natuurlijk dromen we allemaal van een stralende zon op de trouwdag, maar het weer kan onvoorspelbaar zijn. Mocht je in de dagen voor je bruiloft merken dat het weer niet helemaal mee gaat zitten, zorg voor een indoor locatie als back-up, zodat jullie droog en comfortabel kunnen trouwen, zelfs als Moeder Natuur niet helemaal meewerkt.

  • Samenwerking met je fotograaf: Stuur inspirerende foto's door

Heb je inspirerende trouwfoto's gezien die je aanspreken? Stuur ze door naar je trouwfotograaf! Dit geeft hen een idee van jullie persoonlijke stijl en voorkeuren. Samenwerken met je fotograaf op basis van voorbeelden kan helpen bij het creëren van beelden die perfect passen bij jullie droombruiloft.

Met deze aanvullende tips zijn jullie niet alleen goed voorbereid op alle scenario's, maar hebben jullie ook de mogelijkheid om jullie persoonlijke stempel te drukken op de trouwdag. Geniet van de voorbereidingen en laat deze dag het begin zijn van een prachtig nieuw hoofdstuk in jullie leven samen!

Wil je meer weten of heb je vragen? Laat het me gerust weten in de reacties! 💬📸

Vorige
Vorige

Help hoe plan ik mijn bruiloft?! Tips en een voorbeeld dagplanning