Help hoe plan ik mijn bruiloft?! Tips en een voorbeeld dagplanning

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! De weg naar het huwelijk is gevuld met opwinding, maar het plannen van je droombruiloft kan soms overweldigend lijken. Geen zorgen, we zijn hier om je te helpen met een stapsgewijze gids en handige tips om je voor te bereiden op de grote dag.

  1. Stel een Budget Op: Het bepalen van een realistisch budget is de eerste en belangrijkste stap. Bespreek met je verloofde wat jullie prioriteiten zijn en verdeel het budget dienovereenkomstig. Houd rekening met alle kosten, inclusief locatie, catering, decoratie, fotografie en entertainment.

  2. Kies de Perfecte Datum en Locatie: Denk na over het seizoen dat jullie verkiezen en kies een datum die voor jullie beiden betekenisvol is. Ga daarna op zoek naar de perfecte locatie. Of het nu een romantisch strand, een pittoresk landgoed of een stadscentrum is, zorg ervoor dat het de sfeer weerspiegelt die jullie voor ogen hebben.

  3. Maak een Gastenlijst: Het samenstellen van de gastenlijst kan een uitdaging zijn, maar het is een belangrijke stap. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de capaciteit van de locatie en stel prioriteiten. Begin met de mensen die absoluut aanwezig moeten zijn.

  4. Zoek leveranciers: Begin op tijd met het zoeken naar leveranciers zoals een cateraar, fotograaf, bloemist en muzikant. Vraag aanbevelingen, bekijk portfolio's en lees recensies om ervoor te zorgen dat je de beste professionals voor je grote dag hebt. Je kan hier niet snel genoeg mee beginnen, hoe eerder hoe meer keus je hebt!

  5. Kies je ceremoniemeester en getuige: Selecteer zorgvuldig je bruidsmeisjes, getuigen en andere leden van het bruidsfeest. Communiceer duidelijk over de verwachtingen en taken, zodat iedereen op één lijn zit.

  6. Ontwerp je uitnodigingen: Laat je uitnodigingen aansluiten bij de stijl van je bruiloft. Denk na over kleurenschema's en thema's die je wilt gebruiken en begin op tijd met het ontwerpen en bestellen van je uitnodigingen.

  7. Maak je dagplanning: Zodra je weet op welk tijdstip je trouwt en dat moment vast staat kan je beginnen aan je dagplanning. Onderaan deze blogpost staat een voorbeeld dagplanning! Zorg ook dat je altijd je planning deelt met leveranciers en met je ceremoniemeester. Zo kan jij optimaal genieten!

  8. Plan je huwelijksreis: Nadat de details voor de grote dag zijn geregeld, denk na over hoe je je eerste dagen als getrouwd stel wilt doorbrengen. Kies een bestemming die bij jullie past en begin met het plannen van een onvergetelijke huwelijksreis.

Onthoud, het belangrijkste is om te genieten van het proces. Gefeliciteerd met jullie verloving en veel geluk bij het plannen van jullie perfecte dag! Bekijk hieronder een voorbeeld van een dagindeling!

Voorbeeld van een dagplanning:

08:00 - 10:30: Voorbereiding Bruid en Bruidegom

  • Bruid: Haar en make-up sessie. Tip: vaak weet visagie wel met proefkapsel en make-up hoelang ze bezig zijn

  • Bruid: Jurk aan, sieraden, parfum. Tip: tel hier apart tijd voor, word vaak vergeten!

  • Bruidegom: Omkleding, eventueel bloemen halen en naar de kapper

10:30 - 11:00: Firstlook

  • Eerste moment dat jullie elkaar zien. Tip: plan dit ruim

  • Soms worden hier al wat familiefoto’s gemaakt als er tijd over is

11:00 - 12:30: Trouwfoto’s maken

  • Meestal reken ik hier 60 minuten voor, dan reken je de reistijd niet mee

12:30 - 13:00: Ceremonie Voorbereidingen

  • Bruidspaar arriveert bij de locatie. Tip: zorg voor wat te eten

13:00 - 14:00: Ceremonie

  • Dit is puur genieten voor jullie!

14:00 - 17:00: Borrelen

  • Taart aansnijden, toasten, felicitaties ontvangen

  • Foto's met gasten. Tip: meestal plan ik dit eind van de borrel! Maak hiervoor een lijstje, dan kan je qua tijd makkelijk inschatten hoelang je ermee kwijt bent.

17:00 - 20:00: Diner

  • Toast en speeches van daggasten zou ik tussen de gangen plannen, zo houd je je feestavond vrij voor feest

20:00 - 20:30: Opfrissen

  • Zorg dat je een klein tasje bij hebt met wat toilet artikelen, dan ben je weer fresh and fruity voor de avond

20:30 - 01:00: Feest

  • Geloof me, zodra je hier beland geloof je niet hoe snel je dag voorbij gaat. Geniet!

Nog een paar tips:

  • Bepaal hoelaat je trouwt en bouw daar je planning omheen. De ceremonie staat meestal al vast in tijd, dan is het super fijn om vanuit daar te tellen hoeveel tijd ervoor en erna je nog hebt!

  • Plan ruim, liever een kwartiertje ergens over dan dat je ze tekort komt

Deze planning is slechts een voorbeeld en kan worden aangepast aan jullie specifieke wensen van jullie bruiloft. Vergeet niet om ruimte in te bouwen voor onverwachte momenten en om vooral te genieten van elk moment van deze dag!

Wil je meer weten of heb je vragen? Laat het me gerust weten in de reacties! 💬📸

Vorige
Vorige

Ontdek de Magie van Unieke Trouwlocaties in Brabant en Omstreken

Volgende
Volgende

11 tips van een trouwfotograaf!